Wat is alternerend leren of duaal leren?

Handige links

Duaal leren of alternerend leren wil zeggen dat jongeren de schoolbanken afwisselen met een activiteit op de werkvloer. Op deze manier wordt de theorie en de praktijk op ideale wijze gecombineerd.


Indien een onderneming geïnteresseerd is om een leerling op te leiden tot een bepaald bouwberoep, dient hij erkend te worden als leerwerkplek.

Onze brochure geeft de verschillende stappen weer om als bedrijf de erkenning aan te vragen. Verder komt ook de te gebruiken contractvorm aan bod en worden enkele praktische zaken besproken die bij de opstart van de overeenkomst belangrijk zijn.
Als werkgever komt men in aanmerking voor een vermindering op de patronale RSZ-bijdragen van de leerling en deze vermindering aanduiden in de DMFA-aangifte.


 

Een stagebonus moet tijdig worden aangevraagd en de leerling heeft de mogelijkheid om een startbonus te krijgen. Deze dient binnen de 4 maanden na het einde van het schooljaar aangevraagd te worden en bedraagt zowel voor de werkgever als voor de leerling €500 voor de eerste 2 jaar, en €750 voor het laatste opleidingsjaar!Ook voor de mentor kan men doelgroepvermindering ontvangen!

Meer informatie over duaal leren vindt u www.mentor.constructiv.be en www.onderwijs.constructiv.be.

Snelle links