U bevindt zich hier: Home > Over Constructiv > Wat doen we?

Wat doen we?

Een stevig fundament voor de Belgische bouwsector

Constructiv is een dienstverlenende organisatie voor de bouwsector. Wij vallen onder het Paritair Comité voor het Bouwbedrijf (PC 124), waarin zowel de werkgeversorganisaties van de bouw (Confederatie Bouw, Bouwunie en FeMa) als de werknemersorganisaties (AC V BIE, AC -ABVV en AC LVB) vertegenwoordigd zijn.

De kern van onze dienstverlening bestaat uit de toekenning van sociale voordelen, de bevordering van het welzijn en de veiligheid op de bouwplaatsen en het stimuleren van het competentiebeheer en van de instroom van werknemers; opdrachten die het Paritair Comité ons heeft meegegeven.

De financiering van de organisaties gebeurt via socialezekerheidsbijdragen.

Bekijk hieronder ons bedrijfsfilmpje

 

De code m.b.t. de corporate governance van Constructiv vertrekt vanuit een definitie van de visie en de missie van Constructiv. Deze bieden een referentiekader en een houvast voor de handelingen en de beslissingen van iedereen betrokken bij de organisatie en vormen de basis voor de strategie op lange termijn.

De code vult de statutaire bepalingen en het huishoudelijk reglement van Constructiv desgevallend aan en is een aanvulling op de Belgische wetgeving, maar mag in geen geval hiervan afwijken.

 

Jaarverslag Constructiv