U bevindt zich hier: Veilig werken op hoogte

Val niet uit de lucht!

Get the Flash Player to see this player.


Op 01/09/2015 werd tijdens de officiële opening van de beurs Matexpo in Kortrijk het startschot gegeven voor de welzijnscampagne Veilig werken op hoogte, een initiatief van Construciv (toen nog vertegenwoordigd door het navb), en de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg (FOD WASO). Deze campagne heeft als doel om iedereen in de bouwsector te sensibiliseren en te informeren over de risico’s en preventiemaatregelen die verband houden met werken op hoogte.

Deze campagne wordt bovendien gesteund door de sociale partners van de bouwsector en Federale verzekering. Er wordt ook nauw samengewerkt met een groot aantal andere organisaties die een belangrijke rol spelen bij het welzijn op de bouwplaats, waaronder de Vereniging Stellingbouw Bedrijven in België (VSBB). Ontdek alle partners op onze partnerpagina.

De nieuwe campagne focust zich op de volgende twee deelthema’s:

  • Dakwerken en de montage, demontage en het gebruik van gevelsteigers
  • Ladders en andere types steigers

Tijdens de campagneperiode (sept 2015 - dec 2017) zullen er doelgerichte acties opgezet worden met het oog op het drastisch terugdringen van het aantal ongevallen door vallen van hoogte.

Opnieuw riep Constructiv de hulp in van een stripheld genaamd Bas Harnas die werknemers en werkgevers van de bouw en andere betrokkenen op de bouwplaats zal begeleiden en adviseren aan de hand van goede praktijkvoorbeelden.

In deze rubriek vindt u alle informatie over de campagne:Deze campagne is een initiatief Constructiv en de FOD WASO en wordt mee mogelijk gemaakt door Federale Verzekering.

                             

Campagneproducten

Ontdek alle producten die ontwikkeld werden!

meer info

Creëer
een affiche!

Ontdek onze digitale tool
om de
campagne-
affiches te
personaliseren!

meer info