• ConstruBadge
  • Voordelen en ondersteuning
  • Voordelen arbeider
  • Opleiding
  • Welzijn
  • Publicaties
  • Corona
  • FAQ

Stappenplan voor het organiseren van een bedrijfsinterne opleiding (BIO)

Opleidingen tijdens de werkuren moeten niet per sé extern worden georganiseerd. U kan ook zelf uw arbeiders opleiden en toch genieten van een sectorale tussenkomst!
Constructiv heeft voor u een stappenplan opgesteld om een opleiding binnen uw bedrijf te organiseren.

Stap 1: Vóór de start van de opleiding

Wanneer u een opleiding binnen uw bedrijf wilt organiseren, moet u met enkele zaken rekening houden. Eerst en vooral dient u ervoor te zorgen dat de opleiding opgenomen wordt in uw Constructiv Plan Building on People (BoP). Verder moet het opleidingsprogramma voor uw arbeiders zo duidelijk en gedetailleerd mogelijk opgesteld worden.

Daarnaast dient u het mentorattest en het document gegevens mentor aan uw regionaal Constructiv-kantoor te bezorgen en moet u minimum 48 uren vóór de start van de opleiding, doorgeven waar en wanneer de bedrijfsinterne opleiding zal plaatsvinden via het meldingsformulier BIO.

Stap 2 - Tijdens de opleiding

Ook tijdens de opleiding dient u enkele stappen te volgen. Tijdens de volledige opleiding dienen de mentor en cursist aanwezig te zijn op de locatie waar de opleiding plaatsvindt. Daarnaast moet u ervoor zorgen dat de aanwezigheidslijst(en) en het opleidingsprogramma beschikbaar zijn op de plaats van de opleiding. Uw arbeiders moeten dit dagelijks ondertekenen. Tenslotte kan een medewerker van Constructiv de opleidingslocatie bezoeken om de kwaliteit van de opleiding te garanderen.

Stap 3 - Na de opleiding

Wanneer de bedrijfsinterne opleiding afgelopen is, dient u als werkgever per e-mail de aanwezigheidslijst(en) door te geven aan Constructiv.

Eveneens vernemen we bij Constructiv graag hoe wij u in de toekomst nog beter kunnen ondersteunen en daarom voorzien wij na de bedrijfsinterne opleiding een evaluatie. Zo zijn we op de hoogte van uw tevredenheid over de opleiding in samenwerking met Constructiv en de organisatie ervan.

Evalueer nu uw opleiding!

Indien u nog vragen heeft omtrent het organiseren van uw bedrijfsinterne opleiding, kunt u steeds contact opnemen met de Constructiv-adviseur van uw regio.

5.000

Opleidingsbedrijven

Alternate Text

46

Bouwberoepen

Alternate Text

26%

Participatiegraad arbeiders

Alternate Text

4758

Erkende opleidingen

Alternate Text

900.000

Opleidingsuren

Alternate Text

42.000

Opgeleide arbeiders

Alternate Text