• Voordelen arbeider
  • Opleiding
  • Welzijn
  • Publicaties
  • FAQ
  • Corona

Tussenkomsten en inplannen van opleidingen

Opleidingen geven je als arbeider de kans om jezelf te verrijken en daardoor ook het bouwbedrijf waarin je werkt te versterken. Om ervoor te zorgen dat jouw job niet in het gedrang komt door een opleiding tijdens je werkuren, biedt Constructiv ook tussenkomsten voor bouwopleidingen die je na je werk of op zaterdag kan inplannen. Bovendien kan je de gewenste opleiding bijwonen in een opleidingscentrum in jouw buurt of zelfs in de bouwonderneming waar je bent tewerkgesteld, zodat je deze kan volgen wanneer het jou het beste past.

De tussenkomsten kunnen verschillen en zijn afhankelijk van het tijdstip waarop je de opleiding inplant. Hieronder kan je nagaan van welke tussenkomsten en premies je kan genieten.

Als arbeider krijg je in dit geval geen premie uitgekeerd, maar je werkgever kan genieten van een tussenkomst in de opleidingskost en in de loonkost.
 
Wens je een opleiding te volgen tijdens je werkuren? Neem gerust contact op met jouw Constructiv-regio voor de exacte voorwaarden.
Constructiv biedt je een premie van 50 euro per zaterdag, die jouw werkgever bij ons kan aanvragen. Je werkgever heeft bovendien recht op een tussenkomst in de opleidingskost tenzij je de opleiding volgt bij een commercieel opleidingscentrum of wanneer het om een bedrijfsinterne opleiding gaat. Voor opleidingen in de bouw die op zaterdag georganiseerd worden, is geen tussenkomst in de loonkost voorzien.
 
Wil je graag meer informatie over onze opleidingen op zaterdag? Contacteer gerust jouw Constructiv-regio.
Wanneer je als arbeider een avondopleiding van maximum 40 uur in een opleidingscentrum volgt, bieden wij je een premie van 6,25 euro per uur, behalve wanneer je een bedrijfsinterne opleiding volgt. Deze premie kan maximaal 250 euro per jaar per arbeider bedragen en kan door je werkgever bij Constructiv worden aangevraagd.
 
Je werkgever geniet bovendien van een tussenkomst in de opleidingskost. Dit is echter niet het geval wanneer je de avondopleidingen volgt bij commerciële opleidingscentra en Centra voor Volwassenenonderwijs (CVO). Bij avondopleidingen wordt geen tussenkomst voorzien in de loonkost.
 
Wil je een avondopleiding in de bouw volgen of heb je vragen of opmerkingen? Jouw Constructiv-regio geeft je graag meer informatie.
Tijdens de winterperiode van 1 december tot 31 maart kan je voordelige winteropleidingen volgen bij Constructiv. Naast jouw werkloosheidsuitkering biedt Constructiv je namelijk nog bijkomende sectorale voordelen én ontvang je een premie van 40 euro per opleidingsdag.

Daarnaast zijn winteropleidingen niet alleen voor jou, maar ook voor jouw werkgever voordelig. Zo draagt je werkgever geen loonkost tijdens een winteropleiding en kan hij of zij genieten van een financiële tussenkomst in de opleidingskost.

Om winteropleidingen mogelijk te maken, hebben we partnerschappen met opleidingscentra, waaronder onze excellente opleidingspartners: Confederatie Bouw, Bouwunie, FEMA, maar ook met de opleidingscentra VDAB, BRC Bouw, Le FOREM, Bruxelles-Formation, Arbeitsamt, IFAPME en EFP.

Heb je interesse in een winteropleiding als arbeider? Contacteer dan zeker jouw regionaal Constructiv-kantoor.

5.000

Opleidingsbedrijven

Alternate Text

46

Bouwberoepen

Alternate Text

26%

Participatiegraad arbeiders

Alternate Text

4758

Erkende opleidingen

Alternate Text

900.000

Opleidingsuren

Alternate Text

42.000

Opgeleide arbeiders

Alternate Text